torsdag 30 augusti 2007

en liten puss.

han fick en liten puss i smyg igår den förbjudna frukten. det var najs. självklart skedde det hela i ett mörkt litet hörn i trappuppgången, precis vid trappan till hans del av trapphuset. (sandra och jag bor ju mot gatan och har därmed egen trappa).
fortsättning följer skulle jag tro... (och nej, jag har inte sagt det till raffa)

onsdag 29 augusti 2007

förbjuden frukt.

host host. nej det är inte sandra som smittat mig med sin förfärliga hosta men jag har fått något i halsen. han är fyrtio år. fem år yngre än min mamma. grannen alltså. my god.

tisdag 28 augusti 2007

jag kommer hem.

och för allas information och förhoppningsvis till er stora lycka kommer jag finally hem den 13 september. så det blir torsdag till tisdag. fyra hela dagar. lova att inte slåss om mig, bli arga för att jag inte har tid, bli besvikna för att jag varken kommer ha möjlighet eller ork att åka land och rike runt dessa fyra dagar...etc... jag ber om största möjliga överseende och hoppas i alla fall vi kan träffas något. lördagen den 15:e har jag bröllop och kommer därmed vara upptagen. på söndagsmorgonen reserverar jag mig också för viss eventuell trötthet.
tack.

grannflirt.

jag har en flirt med grannen. han var egentligen ämnad för sandra först men med tanke på att han föredrog mitt bitchiga sätt att vara gjorde vi ett snabbt byte vänner emellan. sandra får istället granne nummer två, musikmannen, och vi är alla lyckliga i slutänden. ja. inte raffa förstås. min granne är lite av en "bad guy" och det tycker raffa inte jag ska blanda mig med. han ä rädd för att grannens eventuella karies kan få tråkiga konsekvenser. och han har säkert rätt. men jag tycker självklart att han är oemotståndligt vacker. charmerande ung man. och det tycker sandra också. så det så!

måndag 27 augusti 2007

i sällskap med L och hans kumpaner.



vi har varit på den här mannens bar, alltså där han jobbar, och med tanke på hur han själv är (speaking from experience) så hade man ju inte kunnat vänta sig mycket mer än det vi fick erfara. i tell. het man på longboard kommer in. han vill ha sandra. fair enough. hon kan få. jag kollar i smyg på lautaro. mannen med longboard är från brasilien och verkar fin. han berättar att han inte röker och att han inte uppskattar lautaros sätt att hantera kvinnor. (antalet) (avundsjuka ska det visa sig). låter ju fint. bull shit. snart luskar jag ut att den flirtande idioten till longboardman har flickvän där hemma som väntar. jävla idiot. jag tar otrevligt och bestämt sandra därifrån på mitt mest överbeskyddande sätt och känner mig nöjd. pojkvänsmaterial. inte i vårat intresse.

söndag 26 augusti 2007

sååå söt.



hon måste vara det vackraste ever.

flickvänsmaterial vs mig

tungt känns det idag. aldrig trodde jag väl att jag av alla skulle få komma att lida av att vara för snygg. jo hör och häpna. det är faktiskt sant. och jag hatar det dessutom. min bartenderflirts flickvän uppenbarade sig igår. och jag är ledsen att meddela att hon var något bland det fulaste... ja jag vet insidan är säkert underbar, hon är säkert en otroligt intressant person som älskar att städa och laga mat därhemma när mister himself flirtar med vackra kvinnor som mig. men hallå. why? sandra förklarar:

"snygg man väljer ful kvinna för att med säkerhet aldrig bli lämnad. då kan han göra som han vill och ha en kvinna vid sin sida till han en dag eventuellt tar mod till sig och byter upp sig till någon som mig"

jag gillar förklaringen och ser genast allt mycket tydligare. och idag för första gången på länge kan jag stolt säga att under de premisserna vill i alla fall inte jag bli någons flickvän. jag vägrar bli ful igen för att få en far till min blivande barn eller för att ha någon att gifta sig med när jag ska vara så där prinsessvacker i min lars wallin designade bröllopsklänning. jag bara vägrar.

dagens kontaktannons lyder därför:
"snygg kvinna finnes till förfogande till den som vågar. du: minst lika snygg, intelligent, intressant, rolig, singel eller förhållandekille som äntligen vågar byta upp sig, du ska kunna hantera en grill, vara sydamerikan eller åtminstone ha latinskt påbrå, och sist men inte minst, ska du vara beredd att vakna varje morgon och upptäcka att kvinnan brevid dig är otroligt vacker och med säkerhet det bästa som någonsin har hänt dig."

tack för mig.

fredag 24 augusti 2007

en doft för kärleken.

så jag får en eftermiddagskram av raffa efter prat om att helgen närmar sig och att min börjar redan inom trettio minuter. min näsa mot hans bröst. och så känner jag något bekant. jag sniffar till en extra gång och säger med ett leende. "du luktar carlo". och han svarar "det är hans tröja". för er som inte visste så är det vad som kallas en doft för kärleken.

sssch....

klockan 06.45 idag är jag ute och går med den vackraste vovven i världen i ett plaskblött och regnigt barcelona. det är fortfarande mörkt och jag inser att jag och stella är de mest normala individerna vid liv. bland oss finns de som är på väg hem från fest och männen från ännu sydligare breddgrader som säljer så kallad sexy beer. vi vill inte ha någon öl men lite nybakt bröd skulle vara gott. tyvärr sover fortfarande min privata katalanska bulltant som troget öppnar bageriet varje morgon. stella och jag går tillbaka hem som dränkta katter i en fortfarande sovande stad. nu är det dags att jobba. trevlig dag!!

torsdag 23 augusti 2007

drick flicka drick.

...och så gav jag henne det bästa råd jag någonsin gett henne...
drick lite mer vin så du blir mer romantisk
(under sena timmen igår i hopp om att hon skulle vinna en sista natt med den tyska pojken)

hetta.

så igår var vi ute och åt och hade trevligt. väldigt trevligt. den okunniga servitören ifrågasatte varför jag ville veta de olika druvorna i vinerna på listan. jag trodde naturligtvis han skojade men fann snart mig själv förklara att de olika druvorna har stor inverkan på vinets smak ;) lille kille. snygg var han i alla fall. kanske kan vara något..? hetta.

inte så god morgon.

idag är alltså en sådan där dag som är mindre bra än gårdagen. idag har börjat helt fel. jag bestämde mig för att stänga av alarmet och gosa kvar i sängen med stella...clever! självklart vaknade jag 08.06, exakt sex minuter efter att jag borde varit på jobbet. nu är jag här i alla fall och kom faktiskt redan vid 08.20. ganska amazing ändå. men som sagt så började den här dagen helt fel. baklängesdag. inte så god morgon.

onsdag 22 augusti 2007

god morgon.

godmorgon.
klockan är 07.18 och det är tidig onsdagmorgon i barcelona. mycket tidigare än vad det hade varit i sverige. andra rutiner, andra måttstockar. ute är det fortfarande ganska kyligt och det känns tydligt att högsommaren är på sluttampen. ganska skönt i och för sig. nu har det regnat ut och luften är lättare att andas. dagarna är allt annat än kalla och shorts och strandliv är fortfarande vardag. bara jag och stella vakna. de andra börjar senare men jag har minsann fått byta några dagar till att få börja åtta vilket jag är jätteglad för. få komma upp liksom hem i tid. just nu mår jag bra ur hälsosynpunkt. det kommer och går. skulle väl kunna säga att jag nu har ett av mina berömda "ups". måste skynda mig nu vänner.

tisdag 21 augusti 2007

sjuk.

för er som inte redan hört historien fick olycksdrabbade jag gå hem från jobbet i fredags. företagsdoktorn rekommenderade mig att genast åka till akuten vilket jag snällt men motvilligt gjorde med ett blodtryck högt som en sjuttioårings. för er som förstår sån´t där så låg det på 155/88. inte bra. stackars jag mådde inte bra, svimmade nästan flera gånger och kunde inte gå rakt. mådde tokigt helt enkelt. en gång är ingen gång menade doktorn som förklarade att det var mycket att göra på akuten och att man inte hade tid att ta prover på mig. viktigt var dock att om en gång blev fler boka tid hos min doktor för prover. bra blev verkligen inte bättre och jag låg hela helgen. tidig måndag morgon ställde jag mitt alarm på 07.20 för att boka tid men fick höra att de hade mycket att göra och inte kunde ta emot mig innan den 31! jag försökte snällt förklara att jag inte mådde bra och att min kraft var lika med obefintlig och att gå i trappor inte funkade på grund av ansträngningen. hon sa att jag var tvungen att ta mig till akuten!! ingen hade alltså tid med mig. jag mår fortfarande konstigt, är vit som ett lakan och glåmig som ett spöke. kan säkert låta ganska underhållande men det är det alltså inte. imorgon ska jag gå till akuten och tvinga dem att ta prover på mig för det har minsann min före detta chef sagt att jag har rätt till. han sa också att jag får slänga mig på golvet om så krävs men prover ska de ta!! ord och inga visor. så imorgon ska det väl bära av. i tell you more.

ny kula.

så som någon förhoppningsvis märkte försvann den gamla och jag börjar helt enkelt om från början igen. varför den försvann..? jag tog bort den ;) här liksom där tänker jag berätta om min vardag och det som händer omkring mig, det som borde hända och som inte händer och naturligtvis allt det som händer fast det inte borde. det mesta med andra ord. någon som har några invändningar..? bra! då försöker vi igen. och nu liksom då är alla kommentarer hjärtligt välkomna.