måndag 31 december 2007

det borde vara förbjudet men...

1) ...jag har mens på självaste nyår
2) ...jag har mensvärk på självaste nyår
3) ...jag är lite yr i huvudet på självaste nyår
4) ...jag är trött på självaste nyår
5) ...jag klagar på självaste nyår

en ding dong årskrönika

nu har jag knåpat och knepat, funderat och pusslat, raderat och lagt till och slutresultatet är inte alls vad det såg ut att bli från början. men bra ändå. den här årskrönikan började med januari men med tanke på mitt minne så insåg jag att 2007 var inget annat än det som etsade sig fast som starka minnen, exakt när det hände är mindre viktigt.

i början av året kom mamma och micke på besök med en ny bärbar dator till mig då den jag fått av mormor och morfar en månad innan blev stulen bara fyra dagar gammal. de förälskade sig inte i barcelona och ville snart tillbaka hem, men de fick i alla fall se hur jag bodde och förstå att de hade förlorat sin linda till spanien for ever. kort därefter gav jag mig själv den sötaste mest skrämmande lilla presenten i mitt liv; nämligen min underbara stella. hon skulle ganska snart komma att utveckla ett stort intresse för allt vad bus hette och påvisa tydliga tecken på mammighet. första april flyttade jag och sandra ihop i det omtalade casa hospital och därmed började all den osunda trappuppgångsaktiviteten jag därefter utvecklat ytterligare. i huset fanns den okuperade lägenheten med han som knarkade och drog konstiga människor till sig, många engelsktalande familjer/par/singlar och den musikerfyllda lägenheten där den mycket feminina spelemannen visade sig bo. året bjöd på många betydelsefulla söndagar då vi åt pannkakor och hade minitillställningar med närmsta familjen och christophe som senare blev förlorad till en kvinna och därmed uteblev inte bara han utan hela iden med söndagarna. utan honom inget riktigt söndagsmys. en vacker mycket varm sommardag på balkongen delade sandra och jag ett avgörande moment när leo från den ockuperade numera nerbrunna lägenheten (jag vaknade en natt av skrik och rök och fick väcka sandra förutrymning, jävla puckon, hade kunnat bränna ner hela huset) visade intresse för mig och vi kom överens om att han kunde få bli min. kyssar i smyg i trappuppgången augusti och september var bara början på min grannkavalkad. i samma veva kom spelemannen en trappa upp hem från en turné med sitt band och jag inledde någon form av mys också med denne. granne nummer ett var därmed dumpad och jag blev head over heal förälskad i fiolspelaren. under denna veva var jag också väldigt deprimerad och var sjukskriven i över en månad. blodtryckstoppar och yrsel stod på schemat och jag var tvungen att ta tag i sådant jag valt att glömma. när jag i mitten av september åkte hem för evelinas bröllop kom en kulmen på det och jag speed-tog-tag-i-allt under fyra dagar för att sedan komma hem till spelemannens inte så roliga avslöjande; det fanns en svenska till med i bilden... jag stängde av mig själv från den omvärld som kallades grannskap och började i början av oktober min mycket efterlängtade musikalskola. tyvärr överskattade jag min egen existens och lyckades bara vara på ett ställe i taget vilket innebar att jag inte hade tid för någon eller något. vips så var första terminen över och det blev jul och nyår ännu en gång. det här mina vänner, må vara en ding-dong årskrönika, men den är mitt 2007!

gott nytt år till alla, jag önskar oss ett händelserikt men lyckosamt 2008 med skyddsnät för eventuella känslomässiga fall. kram på er!

angående lördagen

vi gick till den där baren dit vi alltid går, på den där gatan vi eventuellt gått på allt för många gånger 2007, skatebaren där det hänger lite av varje och framför allt för mycket svenskar. till den gick vi. tidigare under dagen hade killen som jobbar i dörren på den baren skickat meddelande till mig och ville att vi skulle ta en öl eller någonting. han blev överlycklig när jag kom och visade stort intresse hela kvällen. jag tycker han är charmig men hade önskat att hans hår inte varit så himla tunnt (snacka om att leta fel). senare den kvällen eller rättare sagt tidigt morgonen därpå pussades vi på en bar runt hörnet. den som har öppet så länge och nästan är helt befriad från turister. igår träffades vi igen och han brände sina broar. trodde tydligen det var okej att pussa mig på gatan som om vi varit ett par i år (och vi är ingenting!!) och bete sig som om vi var kära upp över öronen. han verkade inte märka av mina tillbakaryggningar. för fort för mycket. jag ska berätta att det inte känns okej. har ingen att dölja något för men vill heller inte visa världen något som inte existerar. godmorgon :)

söndag 30 december 2007

helgsammanfattning

här händer det mycket och inget som vanligt. i fredags blev det utgång och jag vågade mig på det stora farliga megaakomplexdiskoteket razzmatazz. precis som jag sagt sedan jag kom till barcelona (utan att ha belägg för det eftersom jag aldrig tidigare satt min fot där) gillar jag inte stället, det är inte min musik och jag gillar inte så där superstora ställen utan personlighet. nu kan jag äntligen säga det och ha belägg för det jag redan trodde mig veta. där blev det så klart sent/tidigt och efter två timmars sömn var det dags att följa sandras föräldrar till bussen då de skulle tillbaka till sverige igen. mitt ur ingenting ändrade jonny igår sin biljett och flög huxflux hem till uk igen. han påstod att han fått ett erbjudande om jobb för nyårsafton men jag är inte säker på om så var fallet eller om det låg någon annan hund begraven någonstans. igår kom också sandras söta bästa väninna lotte från sverige så det blev utgång då också (se nästa inlägg).

fredag 28 december 2007

du och jag

linda filosoferar

sydamerikanen i min kaffe- och muffinshop därnere ser för andra dagen i rad helt förstörd ut. det ser ut som han inte sovit på en vecka, hans ögon är röda och stora som stenbumlingar och han lyser inte och visar sin näst intill perfekta tandrad som alltid annars. jag undrar självklart vad som hänt och har själv funderat ut följande teorier. vad tror ni?
1) han har varit ute och festat under hela julhelgen och trots att han är tillbaka på jobbet har han inte slutat då hans sydamerikanska landsvänner som kanske är här på besök drar med honom ut på otyg varje kväll.
2) han kärade ner sig i en sueca (svenska) någon gång mellan den fjärde och åttonde december men hon har redan tröttnat på honom då han visade sig vara så fasligt svartsjuk.
3) han har dragit på sig en enorm ögoninfektion och kan därmed inte le i rädsla för att ögonen ska göra om möjligt än mer ont.
4) han har sömnproblem på grund av att grannen precis över honom precis skaffat en hundvalp som han lämnar ensam när han jobbar natt, varje natt (!) och stackars puppien är alldeles för liten för att vara ensam och har dessutom varit så från dag ett. stackarn!
5) jag har bara livlig fanatasi och det är inget konstigt alls med sydamerikanen.
6) jag har dålig syn och det är inget konstigt alls med sydamerikanen.

påminnelse

vill bara påminna om min lilla nyfiken-i-en-strut-förfrågning. :) mvh/fortfarande lika nyfikna linda

10.31

muffinsen ligger nu i magen, mums fillibabba!

09.06

inget är som väntans tider. min mage kurrar och ber högljutt om att klockan ska bli sextio minuter mer och därmed kaffe och muffins. hur lugnt som helst på jobbet idag. (killen brevid mig tittar på film). my god.

07.26

klockan 07.26 en vardagsmorgon älskar jag la rambla. det är enda gången jag njuter av att promenera där. inga turister. bara de som just öppnat sitt lilla blom- eller tidningsstånd. de människor som liksom jag är på väg till sina jobb. totalt lugn på en annars så kaosartad plats. det luktar morgon. den allra sista fredagen år 2007.

äntligen fredag

äntligen har vi kommit till min favoritdag i veckan. idag känns det extra roligt, har bestämt med marta att vi ska äta middag ihop och det är ju inte lika ofta som förr längre. hon har sitt och jag mitt och tiden springer iväg precis som vanligt. antar att vi går till någon restaurang i borne som vi alltid gör när vi ska äta middag. finns ingen anledning att ändra på den vanan för området är mysigt och där finns många av mina favoritrestauranger. och så är det ju detta med att slippa ställa klockan imorgon bitti. inte fel det heller. nu måste jag skynda på lite. stella ska ut och jag behöver göra mig vacker. ha en bra morgon, vi hörs snart.

torsdag 27 december 2007

du skrev...och jag vill svara

du skriver om ännu en sådan dag och även om du beskriver den målande så låter det av naturliga själ inte särskilt lockande. jag läser och känner precis som du att din berättelse tar även mig två år tillbaka i tiden. men på ett annorlunda sätt än innan, av en annan anledning. jag var också där. mitt i den där dagen som bara vara "ännu en". ännu en dag i helvetet, ännu en dag tillsammans med mig själv utan att känna igen mig, ännu en dag med hon som tagit över mitt liv och bestämt sig för att förstöra det. för två år sedan. så långt bort men ändå så nära, starkt och påtagligt. orden om detta skulle kunna bli många, men jag vill egentligen bara berätta en historia för dig. kanske hjäpler den inte, kanske säger den dig ingenting, kanske talar den inte till dig...men jag hoppas ändå någonstans att den kan så ett frö av hopp i dig.
jag satt på trappan till dörren på den lägenhet jag skulle spendera några dagar i, för att komma bort, för att vila upp mig och för att skärpa till mig. ångestattackerna var täta och så fort något blev till minsta lilla påfrestning eller kraftansträngning så var jag långt där nere igen. på botten. så långt ner att jag själv betvivlade min kapasitet på att ta mig upp till ytan igen, att hitta mig själv. där satt jag på trappan med ett fast grepp om pillret i handen som skulle få mig lugn, det där pillret som hade hjälpt mig de senaste dagarna. veckan. veckorna. jag lägger det på tungan och känner genast lugnet sprida sig i kroppen på mig varpå jag blir livrädd och spottar ut mitt absolut sista piller. jag förstår att det inte är pillrena som lugnat ner mig och ändå stoppar jag i mig den där skiten som jag avskyr mest av allt. det tar mer än en minut för ett sådant piller att göra verkan. mer än fem också. den som egentligen hade hjälpt mig var ingen mindre än mig själv, om än genom att lura mig själv. från den stunden insåg och bestämde jag för mig själv att jag hade kraften att ta mig tillbaka och att jag inte skulle låta varken spöken från mitt förflutna eller ett piller ta överhanden över det liv som var mitt.

onsdag 26 december 2007

nyfiken i en strut linda tittar ut

känner att det är dags att vara lite nyfiken. eller det är jag ju nästan alltid, men jag tänkte uttala det högre än vanligt just idag. är så himla nyfiken på er som läser. en del har jag bättre koll på än andra, andra inte. som så många gånger, eller kanske många andra, redan gjort innan mig. vill jag vänligt men bestämt, snällt och försiktigt, be utan att kräva, undra och hoppas, fråga försiktigt... vill ni berätta...
1. vem är du? (frivillig beskrivning/försköning enligt egen önskan/tycke/smak)

2. hur hittade du hit?

3. är du stammis? (och vad innebär i så fall det..?)

4. var i världen befinner du dig?

5. vad önskar du dig inför/till 2008?

tack på förhand, en mycket nyfiken LiNdA

minns ni..?

första dagen efter semestern

idag är alltså dagen d. dagen då jag snällt fick gå tillbaka och jobba, dagen då sandras mamma och plastpappa kommer också för den delen, dagen då jag ska betala en räkning, dagen då jag ska leja någon till att laga min cykel (det vill säga pumpa luft i bakdäcket ;), dagen då jag inte kan vänta till att få springa hem för en kopp kaffe och en dusch...dagen d!! (ska ringa och väcka sandra nu)

apropå spanskt...

förra veckan på agenturen när de skulle ta mina mått frågar min booker mig om hur lång jag är, jag säger ärligt och svenskt att jag är ungefär 163. "perfekt, svarar hon, då skriver jag det här, 168!" (jag kommer aldrig bli någon catwalkmannekäng med andra ord ;)

tillbakablick

glömde berätta en underbar historia från min julaftonsmorgon. när vi väl vaknade jag och stella bar det iväg till veterinären för undersökning eftersom hon var lite sjuk och släpade konstigt med bakdelen, skakade, pep och gömde sig på ett sätt hon aldrig gjort tidigare. väl där visade det sig att analsäckarna behövde tömmas, så det gjorde han på henne. imorgon ska vi nog dit igen, verkar som om de hamnat i samma läge igen och måste behandlas med antibiotika. (men det var ju inte alls den här historien jag skulle berätta). i alla fall. jag gick till vår lokala charkhandlare för att inhandla lite korv och ost till julbordet, men också för att "confirm" (kommer inte ihåg ordet på svenska) att jag var den lyckliga vinnaren till den underbara julkorgen. det har jag fortfarande inte fått svar på dock. (imorgon!) därinne är varje morgon en såpopera. alltid lika underhållande. det är två tanter och jag som alltid är där samtidigt varje (eller varannan) morgon. det var det julaftonsmorgon också, samt fem till tio andra kunder som jag kände igen från kvarteret. en dam hann inte mer än ut genom dörren när skitsnacket satte fart. en kvinna berättar högt och tydligt hur kvinnan som just lämnade butiken är hennes granne sedan tjugo år tillbaka men aldrig hälsar. diskussionen trappades upp och alla var involverade med fula och något mindre fula ord. snart skvallrade alla om allt, alla och allting och jag önskar att jag hade kunnat spela in allt för nu när jag ska återberätta historien inser jag att den inte alls är lika rolig. summan av kardemumman var i alla fall att det är så otroligt roligt och spanskt, och stor skillnad ifrån sverige, det där med att prata friskt överallt. (därefter kom en amerikansk kvinna in och pratade den mest amerikanska spanskan ever...och det blev dödstyst. ingen fann rätt ord).kul historia helt utan värde.

mamma...är du vaken?

idag är min första jobbdag efter semestern varför jag skriver till er redan på denna tid på dygnet. har alltså (dessvärre) inte nyss kommit hem från krogen och ska gotta mig i min varma säng med min mysiga vovve. nej. jag började jobba klockan 07.00. (!!) som om det inte vore nog med chocken över att behöva börja jobba igen, och dessutom så förbaskat tidigt, så skulle jag bli förföljd i morse också. tror förut jag nämnt att ingen normal själ är vaken vid denna tiden i barcelona, så var alltså fallet även denna morgon. jag fick alltså ringa mamma för att ha någon att prata i telefonen med och därmed förhoppnings vis inte vara ett lika lovligt byte som ensam ung kvinna på vift. jag klarade mig hela vägen till jobbet men idioten följde bannemig efter mig hela vägen. (och ja, jag är säker, han tittade asmycket, tog in på min väg i sista sekund och när jag vek av vände han efter...är säker). jag känner mig normaltvis aldrig rädd i barcelona, som jag alltid utan undantag gjorde när jag gick hem i sverige. men den där kritiska timmen på morgonen när alla idioter fortfarande är vakna och ingen normal människa orkat sig upp...då är det inte roligt. godmorgon i alla fall!!

tisdag 25 december 2007

du underbara juldag

började dagen med en promenad med familjen, sjutton grader varmt och sol, helt sanslöst, men underbart! frukost på en terass i hamnen. dagen har varit lugn, avfrostning av fryst frysfack (verktyg: hammare), städning, avbakterisering av maginfluerat badrum (stackars andy och thank god att han inte smittade mig). en underbar juldag so far, vad den har i sitt sköte får kvällen utvisa. nu lagar "våra" grabbar brittisk juldagsmiddag enligt deras tradition åt oss. underbart!!

god jul från stella


voff voff!

min fröjdefulla jul




en strålande jul.














juldekorerat vardagsrum hemma hos oss i barcelona.



min alternativa jul




sandra den sjungande












jonny den inplastade

stella den söta

söndag 23 december 2007

dan före dopparedan

här hemma lyssnar jag på julmusik, blir glad så jag vill gråta när jag ser den finaste granen i barcelona i mitt vardagsrum, lagar köttbullar, mycket improviserad och egenkomponerad variant av (spansksvensk) julskinka, janssons... sandra är och inhandlar julklapp till stella och allt vi glömde vid julens första storhandling. mitt rum är äntligen städat. det luktar jul i vårat spansksvenska hem, jag är glad. mysmys. stor kram och god jul om vi inte hörs vid innan.

lördag 22 december 2007

second hand och tjejmiddag - lovely

skulle iväg och hitta ett täcke till jonny och smet in på en av alla second hand affärer här runt hörnet...och vad hittade jag..om inte stövlarna i mina drömmar. tror jag velat ha dem i hela mitt liv utan att veta om det, underbart ;) kärlek vid första ögonkastet. på tal om kärlek. var förbi grannen och pussades lite igår, har ju ett mission att slutföra där ;) i signad juletid... hihihi... klockan nio ska jag möt upp med flickorna i klassen för tjejmiddag och sen får vi se vad natten har i sitt sköte. ingen aning i ärlighetens namn, gårdagen var ju liksom ganska tuff. jaja. (och jonny fick inget täcke by the way) ha en bra kväll.

godmårr!!

inatt var det lite fest och imorse (tidig morgon) åkte cissi (bor här och kommer tillbaka den fjortonde) och elin hem så jag och sandra följde till bussen efter julklappsutdelning. fick fina tofflor. tänker skicka ett par likadana till mamma (du kommer älska dem). är fortfarande vaken. ska iväg till veterinären och köpa julklapp till stella nu, och loppmedel!!! hörs om en stund igen, stor kram!!

fredag 21 december 2007

modellsnack

igår bestämde jag mig för att skriva på ett treårigt kontrakt med en agentur, den är ganska liten vilket känns bra då detta förhoppningsvis innebär att man får fler castings att gå på och därmed förhoppningsvis även fler jobb. känns kul och blir, om jobb fås, ett bra extraknäck. ha en fortsatt trevlig dag, jag ska klä granen nu :) kram på er.

torsdag 20 december 2007

tillbaka!

hej alla söta!
här är allt bra men det har som sagt varit fullt upp. allt jag inte hunnit innan semestern har
liksom stått på kö nu. (ikea för julmat, städa upp ett kaosartat rum, julhandla, träffa vänner, vara i skolan mer och öva för examen...)
saker som hänt som inte bloggats om:
1) stella blev biten i örat av annan vovve, mycket blod, liten fara :)
2) jag har varit i kontakt med några agenturer som visat sig intresserade (mer om detta senare)
3) igår kom jonny för att fira jul med oss och för att förhoppnings vis slå bo här i barcelona.
4) examensproven har gått helt okej, bara ett kvar nu. (steppdansen helt okej som sagt, teatern superbra, jazzen okej i guess och sången idag)
5) idag ska vi köpa julgran och klä den fin.
6) jag har inte glömt av intressant och viktigt utlovat inlägg till nat.
7) jag ha unnat mig två underbara kjolar, fingervantar och en långärmad tröja för att inte frysa.
det var väl ungefär det hela. nu ska jag läsa ikapp mig på era bloggar. over and out.

lördag 15 december 2007

leo också

en annan som lever är leo. det gläder mig. (killen jag skrev om i ett tidigare inlägg som bodde i vår trappuppgång men som i och med branden i hans lägenhet flyttade ut på gatan.) han såg mycket bättre ut nu. jag önskar för hans skull att han kunde ta sig ifrån drogerna, men tyvärr tror jag inte på den framtiden för honom. själv är han för svag och det verkar inte som han har någon som verkligen bryr sig om honom... vilken tur man har egentligen. kram.

jo jag lever

jo jag lever fortfarande men ack vad jag misstog mig. trodde semester skulle innebära mer tid. men oh no. nu måste jag göra allt jag inte hunnit innan istället. förlåt. jag är snart tillbaka men det är lite mycket nu. kram på er och trevlig helg!!

torsdag 13 december 2007

skön kille!

fick precis den kanske underbaraste kommentaren på väldigt länge. en man (som gillar män) på mitt jobb sa: "i like you. . . if i were a man". (han lovade också att vi ska gifta oss i vårt nästa liv om han inte är gay) fin italienare det där.

plan b

nu när det en gång för all står säkert att man inte tycker på csn och högskoleverket att min skola har tillräckligt hög standard (...) så måste en emergencyplan träda i kraft. den kallas as from now on plan b och är redan väl genomarbetat. jag ska anmäla mig till någon/några andra kurser på barcelonas universitet och därmed få stuidelån för att kunna sluta jobba. alternativet hade varit att sluta på memory (musikalskolan) men det är inget alternativ så så här får det bli. vid sidan av hoppas jag kunna jobba lite extra, men märk väl, inte slita ut mig och vara på gänsen till att gå in i väggen en gång till. nu får det vara slut på det, jag behöver fler hallelujamoments. over and out.

lusse lelle

nu bloggvänner är det bara elva dagar kvar till tomten kommer till barnen och till det att vi vuxna får äta ihjäl oss. glad lucia allihopa och förlåt för att jag inte lämnat kommentarer hos er på senaste. det har varit lite mycket. men. idag är sista jobbdagen innan semestern. ha en bra dag. stooor kram.

onsdag 12 december 2007

update

jag har fått ett vänligt (..?) men bestämt mail från högskoleverket idag där man förklarar att de dokument jag betalat dyra pengar för att få fram och slitit mitt hår för att hitta inte räcker för någonting. beslutet är nej.

insomnia

jag sover inte så bra. och vaknar var femtonde minut. så är det när man stressar. (matlusten är också gone away). tack gode gud för att semestern är nära. (och förlåt för mitt humör). men det här kanske är en förklaring.

my real life me

jag vill börja den här morgonen med att säga godmorgon och be om ursäkt för mina negativa energiinlägg igår. jag hade verkligen en dålig dag. blir så otroligt trött, fysiskt liksom psykiskt, av att inte ha någon tid för någonting över huvud taget. imorgon jobbar jag tack och lov min sista dag innan semestern som jag så välförtjänt efterfrågat och fått beviljad. (thank god!) imorgon har jag också mitt allra första examensprov i inget mindre än steppdans. jag kan fortfarande inte alla namn på alla steg men det har jag tänkt lära mig idag. (ska nog inte behöva bli någon svår sak tror jag.) i fredags skulle jag haft inne alla dokument för csn-lånet jag pratar så mycket om, men dokumentet de skulle utfärda på ett kontor här var självklart inte klart i tid, och det måste jag betala cirka 300 svenska kronor för. (må det vara tillräckligt!!) igår i alla fall fick jag efter jobbet stressa iväg och hämta pappret och för att hinna hämta det i tid fick jag slitra mitt hår ytterligare i hopp om att äntligen få se lite ljus i tunneln på en dålig dag. men. när jag ser dokumentet vill jag närmast gråta då jag inser att det med all säkerhet inte kommer hjälpa mig över huvud taget. jag har antagligen slängt mina pengar i sjön, idag ska jag i alla faxa in dokumentet så får vi se. situationen jag nu är i är helt ohållbar. jag är på absoluta bristningsgränsen och måste hitta en lösning. därav har jag nu tagit beslutet att om jag får studielånet avslaget, ta en annan kurs på universtitetet och på så vis finansiera både kurs och skola och bara plugga. hejdå jobbet och välkommen tillbaka livet liksom. (om allt går enligt mina planer vill säga.) nu letar jag kurser på universitet och skickar mail som en galning för att informera mig så bra som möjligt. ha en bra dag. snart tillbaka.

tisdag 11 december 2007

no time life

jag har ingen tid över huvud taget. sedan berättar jag mer. fy farao för andra gången idag men nu för csn och högskoleverket. jag berättar ikväll när jag har tid. efter skolan alltså. hej så länge. (lite mycket nu men om två dagar äntligen semester)

fy-farao-dag

idag har jag en sådan där överjävlig helvetesdag. förlåt men idag är linda arg. grrr. man ger allt och lite till på jobbet, får skit för att vara duktig, någon bestämmer sig för att leta fel hos mig, inga kärleksbrev, inga blombud, tisdag som känns som måndag. hat. burr. guff. usch. blä. vill hem nu! hoppas ni har en trevlig dag!! puss på er!!
(skönt att få avreagera sig lite)

nej nu får det vara nog

jag måste somna nu, ska upp snart!!
godnatt!!

måndag 10 december 2007

sandra som svärmor

mitt liv om sisådär en sex år

inga fler nu jag lovar

om artister

jag dööör!

gråter ännu mera

skrattar så jag gråter

om att röja stellas identitet

pratade just med micke, min plastpappa, han tror inte att stella är blandad med pitbull. no way. han tror mer på amstaff. might be faktiskt. (klicka på länken och gå in på bildgalleri)

förlåt


du har helt rätt sandra. jag glömde säga det igår. men löftet står kvar. tills döden skiljer oss åt. så jag älskade dig igår och jag älskar dig idag och imorgon samma sak. it's an ever lasting story älskade.

stellas bästa vän


...är den här lilla runda saken som piper, piper, piper... och piper... (and by the way stella är as from now en blandning mellan pointer/pitbull efter lite efterforskning)

söndag 9 december 2007

sex-talk

topp sex citat efter sex: (utan inbördes ordning)
"that was really cool dude"
"det var skönt för mig, var det skönt för dig"
"well, how was that baby"
"no lo he hecho hace mucho tiempo pero se nota no"
"i'm a little bit out of practise"

"kom du"


låt mig presentera:


S.A.N.D.R.A - the one and only

söndagsångest de la mierda

det är söndag, jag har en trevlig natt och morgon bakom mig, men så smyger mörkret på och med den också söndagsångesten. jag frågar mig själv varför men finner mig själv mitt i frustrationens och panikens center och vet varken ut eller in. sandra och jag försöker förgäves vara kreativa och komma på vad man skulle kunna göra men fantasin sträcker sig tyvärr inte längre än till ett glas öl. mitt i kaoset tar sandra sin bästa vän (jag ligger bara på andra plats) sopkvasten i handen och börjar frenetiskt städa som så många gånger förr. sandra kallar det problemlösning, jag finner inga ord. vad ska vi hitta på..? (håller på att dö av tristess och någon ro finner vi alltså inte.) tacksam för svar.

andra advent


nu är det jul här i vårt hus...
den här sitter precis vid min balkong. värsta julpyntet.
glad andra advent allihopa.

skäms linda!!

jag borde skämmas. som sjuk ska man ligga i sängen hela helgen, jag har alltså brutit mot den regeln/löftet till mig själv. illa. igår fick jag mirakulöst min röst tillbaka efter två dagars tystnad och kunde inte låta bli att fira det hela med lite utgång... och jag mår faktiskt bättre idag. träffade lyckligtvis på en "vän" från stövellandet och behövde inte sova ensam. därav inga inlägg förän nu. sorry. men nöden har ingen lag ;)

lördag 8 december 2007

"klick"

så eftersom att jag låg i sängen hela kvällen igår, mådde allmänt piss och tyckte lite synd om mig själv, så blev det en del internetande. f. (fotografen) loggade in sig på msn precis när jag hade tänkt sova så det blev ganska snabbt ändrade planer. det slutade med att vi pratade i ungefär två timmar och så hade jag en ganska trevlig fredagskväll after all. jag måste gjort ett bra första intryck på honom (han på mig också för all del), han måste också kännt gnistrorna spraka mellan blixtrarna... kanske var det så här när kungen mötte silvia och det sa "klick", kanske är det så här det ska vara. nu är vi i alla fall rörande överens om att vi vill träffa varandra igen, gärna innan jul. han kanske kommer förbi en sväng...vi får se. (han tycker visserligen att det är "min tur" att komma till florens men det kunde han eventuellt se mellan fingrarna på). kan man verkligen göra så här..?

fredag 7 december 2007

idolfinal!!!

det här är ganska kul. vad gör man som sjukling en fredagskväll i barcelona..? jag tog ett första initiativ och köpte chips och cola helt enligt konstens alla regler för svensk myskväll. sedan har jag ju fått förstå att ikväll är en stor kväll i varje svenskt hem...så...jag bestämde mig för att själv följa idolfinalen online. nu har de båda sjungit sina tre låtar, båda två duktiga, det hade jag föresten tittat upp innan. måste säga ändå att jag hoppas på amanda. marie har en jättebra röst men det är en sådan där röst som låter precis som folk gärna tycker en bra röst ska låta. den är platt och helt personlighetslös. alla "duktiga" sångerskor låter ju så. amanda däremot har all personlighet i världen i sin röst och sina framträdanden. hennes personlighet strålar rakt ut igenom datorskärmen (teverutan hos er) och man känner henne in på bara själen till skillnad från hennes motspelare. jag håller alltså på amanda, någon som kan ringa och rösta åt mig, funkar inte från utlandet ;) ?

en bra dag


så här ser jag ut en bra dag ;) idag är jag mer mysklädig dock... fotot taget av fernando biagioni i söndags. makeup: linn dembacke.

by the way

jag ha visst missat berätta att jag utövar lite internetflirtning med fotografen från i söndags. jag måste gjort väldigt bra intryck för nu pratar han redan om att komma tillbaka. det ni! mer om honom också ofcourse. lita på mig, jag blir kvar i sängen heeeela helgen. är ett säkert kort med andra ord. många filosoferingar kan väntas from my side of town.

sjuk sjuk sjuk

jag är sjuk!! har h.e.l.t tappat rösten, den finns inte mer, existerar inte. borta. kvar finns bara jag, mina gester och någon host då och då. halsinfektion säger doktorn. sjukskriven till på tisdag. jag får inte ens försöka prata!! hemskt! en helg utan ord. det här kan bli intressant. lovar att berätta allt.

torsdag 6 december 2007

sexappeal

jag har gjort en liten undersöknign i ämnet sexappeal, vad är det egentligen...
frågade folk här på jobbet och fick alla möjliga svar, men det här gillade jag klart bäst: 2du är sexappeal"!!! (oooh najs!!)

onsdag 5 december 2007

pluspoäng sverige

godmorgon mina vänner!
hoppas dagen börjat bra så här långt. personligen försöker jag komma på svaret till varför det är så otroligt mycket svårare att börja halv åtta än åtta, som jag gjorde förut. tror det kan bero på att staden fortfarande inte är vaken då och man försätter sig själv i någon typ av kollektiv morgondvala. det liksom tar emot att gå upp när man redan innan vet att man kommer vara något av det mest normala på gatorna lagom till att det är dags att gå. pluspoäng sverige för första gången på fyra år. där var det minsann aldrig så. inte ens när jag jobbade på bageri och började halv sex... det skulle vara här det!!

tisdag 4 december 2007

att inte tycka om

just nu är jag näst intill beredd att säga mig hata myspace men jag vågar inte för då kanske det tar ännu längre tid till det funkar...

flickpojkarna i mitt liv

det här är förutom någon typ av register (eftersom jag vet att sådana är viktiga) också en hyllning över flickpojkarna i mitt liv, ett tacktal, en årskrönika ... en ibland sorglig om ack än så sann historia/way of life. rollfigurerna är:
grannen, klassmannen numera kallad m., alla män som gillar män på mitt jobb och då i synnerhet italienaren d. och fransosan h., pelle svanslös, och alla som jag glömt nämna vid namn/smeknamn.
grannen för att han trots possesivt förhållande kommer idka älskog med mig innan årets slut.
klassmannen för att han har en tvillingbror som ser precis likadan ut som han.
italienaren d. för att han kan ta alla mina homofunderingar på allvar och kan svara efter bästa förmåga samt för att han pratar spanska utan italiensk accent.
fransosan h. för att hon är mer feminin än jag och så till den milda grad att jag får hans/henens lov att skratta åt honom/henne (inte med) flera gånegr om dagen.
pelle svanslös för hans aldrig svikande syn på mitt eleganta yttre och för att han är trevlig att vila ögonen på vilken dag som helst i veckan.
tack!!

en dödskallegris på musikalskolebesök

jag förstår inte hur han kunde. rakryggad vågade han kalla min filtbrosch för en gris. hur kunde han tycka att en dödskalle med hjärtan som ögon såg ut som något grymtande och rosa. vild fantasi har han i alla fall killen. trodde hjärtögonen var öronen på "grisen". och sandra som påstår att jag har dålig syn, pyttsan heller!!

att förbereda julen

jag sitter här och funderar över julmat, vad som bör finnas med och vad jag har glömt bort. skriver här en lista och blir glad om ni kan påminna mig om det jag glömt eller bara tipsa om något kul och gott. recept är också varmt välkomna för den som står inne med sådana !! (tack)
köttbullar, janssons frestelse, sill, skinka, risgrynsgröt, (lång paus... där tog mina idéer slut), prinskorv, ägghalvor, omelett, (dopp i grytan tror jag inte vi tycker om), ...och mer då? (kola och knäck är viktigt men räknas som godis)
hjälp!!

måndag 3 december 2007

talang

kanske finns det större talang i mig än vad jag själv vågade tro. har alltid gillar att agera, teater i allmänhet, och fått mycket beröm när jag gjort något, men det har ju varit på en helt annan nivå. har inte heller varit säker på hur mycket sanning det legat i de där orden, på mig själv vågade jag tidigare nästan aldrig tro... idag fick jag fina ord i form av beröm från min lärare. han menade på att jag hade sagt och agerat en replik så bra att han ville ställa sig upp och applådera, men gjorde inte så för att inte förstöra eller för att undvika att jag tappade vad jag hade. det värmde. han tror på mig. på riktigt. ska bli jättekul att höra vad han har att säga om mig då vi får feedback i slutet av månaden efter avklarat terminsprov. jag börjar tro på mig själv och ser fler starka talanger än sången. glad om än lite matt och trött. (csn, por favor..!?)

fotografmannen vs time

fotografmannen ringde och hade precis vaknat. han lät sömnig och jag anar att han hade en trevlig sista kväll i barcelonas nattvimmel ;) tydligen blir det tajt med tid och han kan inte komma förbi med cd´n med fotona, han får skicka dem istället. fine sa jag medgörligt. han ringde ju i alla fall som han sagt, det ger alltid pluspoäng med tanke på att utgångsläget (tyvärr) alltid är (och måste vara as from now on) att inte lita på det manliga könets ord. hoppas ändå få foton inom några dagar, hej så länge.

artistisk söndag

plåtningen gick över förväntan igår och jag gick inte bara ur denna session en förkyldning rikare utan fick också en bra BOOK med många bra foton. första bilden togs runt femtiden på eftermiddagen för att få finaste himmel i solnedgång som bakgrund. ju senare klockan blev, desto mer rosa blev himlen och bilderna där med jättevackra (bildbevis inom kort). ett annat vackert material under kvällen förutom min sminkning (tack linn!!) var självaste fotografen. den värsta/bästa blandningen av de alla. mamma brasilianska, papppa italienare... rådjursögon. behöver jag säga något mer..? flirt flirt. artisteri när det är som bäst. linda like.

lördag 1 december 2007

något meningsfullt

jag skriver mycket tokigheter och oväsentligheter här på bloggen, pratar mycket om inget och tycker till om saker som ingen annan tycker till om. men så ibland är det som att livet stannar till en stund. när du blir påmind om verkligheten, när alla ord bara känns små. som idag.
(jag tänker inte ens försöka ge dig ord som kan få dig att må bättre, jag hoppas du förstår ändå. någon gång ibland är ord överflödiga. idag är en sådan dag. men tanken finns här. ta hand om dig.)