onsdag 9 juli 2008

tisdag 8 juli 2008

the outcome

natten blev kort men underbar. visserligen ensam i sängen med stella men jag sov som en prinsessa. nu är det morgonbestyr och mammaförberedelser som gäller. hörs sen.

måndag 7 juli 2008

nu är det kvällen...

vad ska det bli av den det undrar jag..? jag är skitsnygg men nu verkar det som att det inte blir något. stackars sandra är helt slut i sin säng efter en hård dag på jobbet. kanske ska träffa c. och r. en snabbis men ingenting säkert. ska fundera på saken över en kaffe med dopp. jag återkommer om the outcome av kvällen senare. (imorgon kommer mami).

dejten - the story

måste nog säga direkt att där blir det nog inga barn gjorda. han var väl trevlig och så men resten fattades. desstom kom han i badtofflor typ intersport och det är liksom inte okej. (hade han inte kunnat överväga flipflops åtminstone..?). han vill träffas igen, redan idag, men jag har ju helt andra planer...

söndag 6 juli 2008

söndagsdejt

jag har en dejt så här på söndagskvällen. blir väldigt lugnt (och inte sent) för han kommer i bil och jag ska jobba imorgon. han är katalan. jag gör det i rent studiesyfte, jag lovar ;D

mitt liv (vårt) - eran flersak

jag är mycket mer välkänd än vad jag trodde. skulle nog kunna kalla mig lokalkändis nästan. av en händelse har jag idag fått förstå bredden av min blogg. jag har googlat. och googlat. och googlat lite till. det slog aldrig fel. söker man på "barcelona raval" så kommer man till min blogg, söker man på "barcelona linda" så kommer man till min blogg, söker man på "barcelona sandra" så kommer man till min blogg, söker man på "manolo oviso" så kommer man till min blogg. hur man än bär sig åt så hittar man min blogg. den är som en kackerlacka i cybervärlden, sprider sig med tokfart. nu förstår jag helt plötsligt att mitt liv är allt annat än anonymt. sandras också för den delen och alla andra som råkat korsa min väg. är det mitt fel att alla suecas har dåligt rykte? hur många svenskar i barcelona läser egentligen min blogg? hur många vet om mig utan att jag vet om dem? (eller åtminstone inte vet att de läser min blogg, det vill säga, vet allt om mitt liv). hur många är ni egentligen? (nu är anonyma kommentarer välkomna). jag har gett mig in i leken och får leken tåla, så är det bara. jag gör det. helt okej! lika bra att fortsätta på samma spår, fler ocensurerade sanningar åt folket! ha! :)

hela havet stormar...

...i min kropp. det är sommar och känslorna fullkomligt svallar över på fler än ett sätt. mötte brun hunk på snabbköpet i barceloneta, så fruktansvärt het...

tagen på sängen

igår hände något som inte händer varje kväll. faktiskt första gången det händer mig över huvud taget. han kom, han gick och han segrade kan man säga. utan att ens fråga om lov. sådär bara. 1) jag har ditt nummer, 2) du vet inte hur (fråga inte hur), 3) jag ringer dig. okej!! ;)

lördag 5 juli 2008

jag, en katastrof

shit jag är verkligen en känslomässig katastrof. när man börjar känna något för någon och det känns som att det är lite viktigare än allt annat, när det känns som att det skulle kunna vara på riktigt, som att jag skulle kunna falla dit, då får jag panik. (som nu). sandra säger till mig att chilla men jag hatar det här spelet, tycker inte det är kul. om det faktiskt finns någonting på riktigt mellan två personer, kan ens impulser verkligen förstöra det då, måste man spela spel och inte låta sig sjäv ge utlopp för de där känslorna som bubblar där inne..? är det inte okej att bara vara sig själv..? det där med att alla är olika är väl ändå det som attraherar, eller har jag missat något..? (nu har jag i alla fall gett utlopp för de där bubblorna där inne, får väl se om det ger något resultat eller om han drar sig undan...) herre gud, om ett meddelande där jag undrar om vi ska träffas innan hans jobb förstör något, hur intressant var han då egentligen..? (förstår att det beror på vad man vill, "letar" efter, men jag vill inte bara ha ett one night stand med någon jag redan innan vet att jag kommer känna något för.) någon som förstår mig..?

grattis mami för att du är underbar!


bella notte

det var varken levande ljus eller spaghetti men det var absolut en "bella notte". jag fick pussas magiskt och det är inte alltid man får göra det (förra helgen också med samma magiska man). den här fina historien har sina rötter cirka tre år tillbaka i tiden. jag var ny i barcelona och hade precis träffat min första sydamerikan. denne var vän med gårdagens magiska man och hade förutom en imponerande sångröst ett yttre som kunde få vilken linda som helst att smälta. men det fanns två "problem". jag var ju upp över öronen på min sydamerikan och magimannen trodde jag bestämt spelade i andra laget. sedan dess har jag alltid trånat lite efter honom men jag har ju varit fullt övertygad om att hela suktandet alltid var "in vain". den där min första sydamerikan var det över med ganska snart men vänskapen består än idag. så för ungefär ett år sedan avslöjade jag mitt trånande för honom och fick samtidigt reda på att han inte alls gillade pojkar. wow. därefter började en väldigt långsam "jakt" som fortfarande håller i sig. den här mannen verkar, hur otroligt det än låter, vara en väldigt seriös och fin person och bör därför behandlas därefter. efter ett halvårs pratande pussades vi äntligen förra helgen och nu igår, denna bella notte, pussades vi igen. bara lite, fint, mysmys, hålla i handen. jag gillar.

fredag 4 juli 2008

äntligen fredag

sandra är iväg på jobbparty men det har hon lovat att slita sig från ganska tidigt. vi har sedan tänkt att gå till invigningen av några vänners nya bar i gotico, mingla runt ännu lite här downtown och avsluta på manolo och sist men absolut inte minst moog. (så ni vet). men just nu sitter jag vid köksbordet och snacksar och ölar lite i min ensamhet innan det är dags. egentligen borde jag hoppat in i duschen vid det här laget eller i alla fall valt outfit men det står fortfarande på "att-göra-listan". självklart har jag lite hemliga planer som jag smider på inför natten och ännu mer självklart är det föresten att jag ska berrätta mer om hur allt gick imorgon. duschen nu då, eller, garderoben först...det här kommer att ta tid.

in med det nya del 1

mitt nya jobb är på en firma som hyr ut lägenheter till turister och utlänningar i första hand, men som också erbjuder och tipsar om aktiviteter av olika slag i just barcelona. min första dag trodde jag mig ha klart för mig vilka som var mina arbetsuppgifter och hur planen såg ut mer eller mindre. två dagar senare har bilden ändrats en del, men inte alls till det sämre. jobbet känns roligt och intressant och jag har mycket att lära och bra arbetskamrater, vilket inspirerar mig. chefen verkar så här långt gilla mitt jobb och de framtidsplaner han hade för mig i början har inte ändrats. tanken är att jag ska jobba på den här positionen fram till årskskiftet och därefter kanske en annan bättre tjänst bli ledig som jag i så fall är tilltänkt för. jag känner redan att jag får mycket förtroende och att man litar på min kapacitet som en i teamet. redan i helgen ska jag hjälpa dem lite extra och ensam klara av sådant som de som varit längst på firman vanligtvis gör. det känns bra. jag känner att jag så här långt får ut något av jobbet, men också att de har ett stort utbyte av mig, vilket känns väldigt roligt och postitivt.

nya jobbet är så här långt alltså bra. det kan naturligtvis ändras, men så här långt är jag mer än nöjd.

averia vs haveri

på nya jobbet frågade sofie mig häromdagen vad averia heter på svenska. jag kom inte heller på ordet, men vi ska se om jag löst det lilla problemet nu. averia är den spanska term man använder när något är trasigt. telefonlinjen, det kan vara något med elen, nästan vad som helst. har funderat som tusan på den svenska motsvarigheten för ordet då vi här hemma just haft ett averia med telefonen och internet, vilken är anledningen till att jag varit försvunnen några dagar för övrigt. det har alltså inte varit med vilja :) hur som helst, heter det inte haveri på svenska eller är det ett ord jag själv kommit på som inte existerar..? hjälp mig kära ni att lösa detta mysterium :)

onsdag 2 juli 2008

back to life and reality

idag, närmare bestämt klockan tio, börjar jag mitt nya jobb. stella är rastad och jag äter i skrivande stund frukost. bara finslip med duschning och påklädning som fattas nu. blir inte mer skrivet än så här, men i eftermiddag ska jag naturligtvis berätta mer. ha en bra dag!